dissabte, 9 d’abril del 2011

CEPAS, FUNDACIÓN EDUATIVA PESTALOZZI EN EL ECUADOR

Volia compartir aquest enllaç amb els meus seguidors.
El trobo força interessant.
http://www.vimeo.com/4353733

1 comentari:

  1. Crec que les CEPAS són un bon exemple d´educació Activa. En aques tipus d´educació l´alumne és un ésser idèntic a un adult i s´orienta a través d´un procés natural i continu. Tenen com a punt de partida l álumne, on a través dels recursos ambientals busca i estimula els seus esquemes mentals. Considero, a la vegada, que és una disciplina on no hi ha autoritat sinó responsabilitat del subjecte. Professor ( en aquest cas els propis pares) i alumnes (fills) estan jeràrquicament a la mateixa posición, hi ha intercanvi entre ells.
    ES una bona manera també de crear noves inquietuds en els nens i una bona manera de realizar tasques diàries, pròpies de la seva cultura.
    Aquesta fundació permet, bàsicament, crear noves experiències personals i incrementar l áutonomia dels nens. Potencia també, la reflexió i la capacitat crítica.
    Personalment, crec que aquest tipus d´educació és fonamental,ja que els seu objectiu no és simplement aportar coneixements sinó crear una consciència d allò que es propi, que forma part del seu ambient i la seva cultura. A més, aporta un desenvolupament personal, manipula, experimenta i aprèn a través de la capacitat sensorial i en contacte amb la natura.

    ResponElimina